събота, 15.12.2018
Начало » Файлове » Учебни материали » Есета

„Всичко у вас да става с любов“ – есе – есе
2011-01-10, 10:42 PM

"Любов… Какво е любов? Ако не се чувства в моите очи, не се чувства в моите ръце, в моята тишина, тогава тя не може и никога да се разбере от моите думи.” Любовта е очевидна при птиците, при горските племена, но не и при така наречените прогресивни хора, водени от рационализма.

Разумът е нещо култивирано и плод на вековното развитие на цивилизацията. Той несъмнено е движеща сила в действията на човека, но липсата на любов в човешката дейност обрича, ако не на тотален неуспех, то поне на много малък успех начинанията му.

С любов трябва да става изборът на професия, отношението с приятелите, животът в семейството, дори хобито може и трябва да става с любов, иначе се обезсмисля самото човешко съществуване.

Май не е случайно, че напоследък и българите, макар че не са католици, честват Свети Валентин. Защото колкото повече празници на любовта, толкова повече ще мислим, че говорим и защо не – ще чувстваме, любовта.
Архимед е казал: "Дайте ми опорна точка и аз ще обърна Земята.” Тази опорна точка в духовен план е именно любовта. Защото има ли нещо по-силно от нея?

Категория: Есета | Добавено от: gemi | Тагове: есе за любовта, есе по литература, есе за Библията

Сподели с приятели:
Прегледи: 445 | Сваляне: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Брой коментари: 0
Само регистрирани потребители могат да публикуват коментари
[ Регистрация | Вход ]